Comments 

 
#582 nurul shafikah 2014-09-04 02:24
hai lsn..saya ingin membeli mesin tetapi kesukaran memilih antaran juki dan brother..boleh berikan pandangan anda?
 
 
#581 Linggam Rammoo 2014-07-26 13:27
Quoting Hamiza M. Salleh:
Hi...saya berminat beli brother GS2700...5 footers yang diberi jenis apa?

Quoting Hamiza M. Salleh:
Hi...saya berminat beli brother GS2700...5 footers yang diberi jenis apa?


1. Standard Zig-Zag Foot
2. Zipper Foot
3. Button Sewing
4. Buttonhole
5. Blind-Stitch
 
 
#580 Hamiza M. Salleh 2014-06-28 11:18
Hi...saya berminat beli brother GS2700...5 footers yang diberi jenis apa?
 
 
#579 Linggam Rammoo 2014-06-21 23:00
Quoting Nabilah Bukhori:
Please recommend which needles can be used with brotjer 3034D ?

Thanks


lsn-sewingmachines.com/.../...
Needle with SKU code P-NHA/xxxx all can fit to 3034D
 
 
#578 Nabilah Bukhori 2014-06-21 22:57
Please recommend which needles can be used with brotjer 3034D ?

Thanks
 
 
#577 Nur Ain Nordin 2014-06-01 09:09
Hi LSN,
Sy ade mesin Singer 14N655 Overlock Machine. Tp bila sy jahit tepi halus kain koshibo dia jd x kemas dan setiap kali jahit sy kena tukar setting dia walaupn guna kain jenis yg sama.adakah ia masalah tapak.patut ke sy beli jenis industri sbb sy ingin jahit dlm kuantiti yg byk dlm sehari?boleh cdg mesin yg sesuai untuk jahit tepi halus kain jenis koshibo.tq
 
 
#576 LSN 2014-03-01 12:09
Quoting Syafafrina Mohamd Norddin:
Hi LSN,
bolehkah saya tau pakej apa yang sesuai untuk permulaan bisnes?emel saya katalog dan harga..tq


Hi Syafafrina,

Selamat datang ke LSN dan maaf di atas kelewatan maklumbalas dari pihak kami. Sila nyatakan jenis mesin jahit yang anda ingini (industri/portable), jenis business serta bajet anda supaya kami dapat memberikan cadangan yang terbaik mengikut keperluan anda.

Sila daftarkan diri anda sebagai ahli di laman web www.lsn.my supaya anda dapat melihat maklumat harga setiap produk yang tersenerai. Selepas pendaftaran, anda akan menerima 'Activation email' sama ada dalam inbox ataupun spam (junk) mail. Sebagai ahli laman web LSN, anda juga akan menerima informasi promosi LSN dari masa ke semasa.

Sila hubungi kami di talian 1-700-8181-82 untuk sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut. Maklum balas anda amat kami hargai. Sekian, terima kasih.
 
 
#575 LSN 2014-03-01 11:52
Quoting Kas:
Hi LSN

Saya mempunyai overedge machine T4N555. Mesin ni boleh jahit tepi berkedut dan double line tak?thank you :-)


Hi Kas,

Maaf atas kelewatan maklumbalas dari pihak LSN dan harapmaklum model mesin anda sebenarnya Singer 14N555 bukan T4N555.Singer 14N555 tidak boleh jahit tepi berkedut dan double line. Fungsi Singer 14N555 adalah:-

1.jahit tepi
2.jahit tepi halus,
3.jahit tepi gathering (kedut).

Sila nyatakan jenis mesin jahit yang anda ingini (industri/portable) serta bajet anda supaya kami dapat memberikan cadangan yang terbaik mengikut keperluan anda.

Sila hubungi kami di talian 1-700-8181-82 untuk sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut. Maklum balas anda amat kami hargai. Sekian, terima kasih.
 
 
#574 Kas 2014-02-25 03:50
Hi LSN

Saya mempunyai overedge machine T4N555. Mesin ni boleh jahit tepi berkedut dan double line tak?thank you
 
 
#573 kefli 2014-02-24 17:51
Sy mencari mesin jahit tepi utk jahit tepi kain tudung dan kain yg nipis spt chiffon dan blh di tukar tapak utk jahit tepi potongan baju. Sy baru lg dlm dunia jahitan....mesin jahit tepi yg mane yg agak murah dan sesuai?
 
 
#572 LSN 2014-02-24 13:22
Quoting Aishah md joha:
Sy mempunyai mesin jahit tepi singer wharlock 100.boleh ke mesin tu bt jahit tepi halus?


Hi Aishah,

Harapmaklum model mesin anda sebenarnya Singer Ultralock 100 bukan Singer wharlock 100. Mesin jahit Ultralock ada 4 fungsi:

1. jahit tepi 3 benang
2. jahit tepi 4 benang
3. jahit tepi halus
4. jahit berkedut
 
 
#571 LSN 2014-02-24 12:06
Quoting Aishah md joha:
Lsn ade cwangan di selangor tak?sy tinggal di telok panglima garang.utk area selangor postage lsn ade caj x? Ke free delivery?


Hi Aishah,

Welcome to LSN and thank you for visit. Sorry to say that we don't have any branch at Selangor. We only have in Kuala Lumpur. We can suggest you that, you can visit our website www.lsn.my and place an online order. You can pay by credit card or transfer to our Maybank account. Once we receive your order and money we will post to you by pos laju. We will charge for postage also. Can we know which machine that you are interested and your budget so, that we can provide the best advice according to your needs.

For further information, register as a user in www.lsn.my to view the full product info via the website link. As a user in LSN website, you also get the latest promotion of products that we offer by time to time. Your feedback is highly appreciated
 
 
#570 Aishah md joha 2014-02-24 00:44
Lsn ade cwangan di selangor tak?sy tinggal di telok panglima garang.utk area selangor postage lsn ade caj x? Ke free delivery?
 
 
#569 Aishah md joha 2014-02-24 00:39
Sy mempunyai mesin jahit tepi singer wharlock 100.boleh ke mesin tu bt jahit tepi halus?
 
 
#568 lyana 2014-02-21 14:14
lsn kalau saya nak trade in mesin jahit tepi industri brand juki dan ambik mesin jahit pakej b. ..berapa yer?
 
 
#567 Syafafrina Mohamd Norddin 2014-02-20 14:12
Hi LSN,
bolehkah saya tau pakej apa yang sesuai untuk permulaan bisnes?emel saya katalog dan harga..tq
 
 
#566 mhd yusri mhd nasir 2014-02-19 12:58
saya nk jual XL 2630.hadiah time kahwin.nk ckp pernah guna..tak reti pun nak guna..cuma pernah try nk tgk function ke tidak..condition -alhamdullilah duduk dalam kotak je benda nie..no scratch atau kesan degil..what app 0133936133
 
 
#565 as 2014-02-19 00:54
Hi LSN...
Saya akan buka kedai pengeluar baju sekolah..jadi memerlukan bbrp mesin jahitan yang bkaitan..boleh tak encik cadangkan mesin jahit industri yg sesuai. Dan boleh tak sent quotation mesin jahit ke email saya inorhasni@yahoo .com
Mesin jahit tepi, lurus,jahit lubang butang, jahit butang, jahit kolar.
Tq
 
 
#564 LSN 2014-02-16 14:24
Quoting ridzuanruzulan:
hye semeua saya baru je, baru nk bermula dengan dunia jahitan ni, jadi mesin jahit ape yang elok dan dapat bayak fungsi dia

terima kasih



Selamat datang ke LSN dan maaf di atas kelewatan maklumbalas dari pihak kami.

Cadangan Model
1. Brother JS1410 : RM 649.00
2. Brother GS2700 : RM 849.00

Jika anda mempunyai bajet tambahan, anda boleh pergi untuk model di bawah yang dicadangan
1. Brother NV50 : RM 1599 Download NV50 Brochure
2. Brother NV950E : RM 2150 (Actual price : RM 4299) Download Brochure

Untuk maklumat anda, mesin jahit paling mudah alih boleh menjahit sehingga 2 lapisan jeans dengan menggunakan saiz jarum yang sesuai.
Needle Options:
Saiz 9 :for silk and thin fabric
Saiz 11 :for silk and thin fabric
Saiz 13 :normal/cotton
Saiz 14 :normal/cotton (universal)
Saiz 16 :medium thickness/curtain
Saiz 18 :thick (jeans etc)
Type Ball point/ gold needle :lycra, jersey, or stretchable fabric.

Anda dijemput untuk datang terus ke bilik pameran kami untuk melihat dan cuba mesin di sini sebelum membuat sebarang keputusan.
 
 
#563 marlyna suntang 2014-02-16 10:20
Hai LSN ada tak penghantaran ke SABAH?


Online Purchase

Layari www.lsn.my. Register sebagai user website dan login. Sila check spam-box email anda, activation link kadang2 masuk ke spam box.
Pilih produk melalui Product Page. Add to cart. Proceed ke check-out dan pilih cara penghantaran mesin, sama ada collect sendiri atau delivery melalui Poslaju. Cas Poslaju akan tertera di halaman check-out.
Pembayaran diterima Kad Kredit/ Kad Debit/ Online Transfer
Selepas pembayaran dibuat, barangan anda akan diterima selepas 3-5 hari bekerja, sekiranya stok masih ada.

Sila hubungi kami di talian 1-700-8181-82 untuk sebarang pertanyaan atau maklumat selanjut. Maklum balas anda amat kami dihargai. Sekian, terima kasih
 
 
#562 LindaAmin 2014-02-16 08:10
Hi,

Lsn johor bahru ada tak.. Tlg bg tau detail.

Tq

Sila memaklumkan lokasi anda, supaya LSN memberi contact details network LSN yang berhampiran dengan lokasi anda. LSN akan email kepada anda maklumat tersebut secepat mungkin.

Sila hubungi kami di talian 1-700-8181-82 untuk sebarang pertanyaan atau maklumat selanjut. Maklum balas anda amat kami dihargai. Sekian, terima kasih.
 
 
#561 LSN 2014-02-12 18:07
Quoting Kasmah Mohamad:
Hi LSN,

Berapa ya harga untuk WD50 2" Mini Cutting Machine? Thank you.


The price for WD50 2" Mini Cutting Machine is RM 290.00.

Please register yourself as a member in our website. Once registering you can view the prices for all product by yourself. As a user in LSN website, you also get the latest promotion of products that we offer by time to time. Kindly check your email inbox or spam (junk) mail folder to find the activation email from LSN.
 
 
#560 Kasmah Mohamad 2014-02-11 14:14
Hi LSN,

Berapa ya harga untuk WD50 2" Mini Cutting Machine? Thank you.
 
 
#559 linda adam 2014-02-07 22:31
hi LSN....saya nak tanya kenapa bila start saya menjahit..menggunakan nv 50 brother, jahitan saya bawah mcm ketat..dan jahitan terbehenti....benang bergumpal di jahitan bawah...apa sy nak buat yer?
 
 
#558 ridzuanruzulan 2014-01-29 15:57
hye semeua saya baru je, baru nk bermula dengan dunia jahitan ni, jadi mesin jahit ape yang elok dan dapat bayak fungsi dia

terima kasih
 
 
#557 Nur Hafizah Ariffin 2014-01-23 11:20
Hi LSN,

Kalau saya nak trade in mesin jahit lama jenama singer dengan mesin baru, boleh tak? Berapa range harga untuk mesin trade in
 
 
#556 musliana 2014-01-21 10:15
selamat pagi..
saya nk tanya pihak LSN ada x menyediakan perkhidmatan mengajar sulaman komputer sekiranya mendapat jemputan?
 
 
#555 LSN 2014-01-20 13:05
Quoting Rosli Jasin:
Saya ingin bertanya LSN di kawasan utara ada tak cawangan.Sekiranya ada tolong beritahu saya.sbb saya berminat dgn mesin jahit lurus berjenama JUKI dan BROTHERS.


Sila inform lokasi anda. LSN akan beri contact details network LSN yg berhampiran dgn lokasi anda. Information, LSN akan email kepada anda.
 
 
#554 Rosli Jasin 2014-01-18 17:20
Saya ingin bertanya LSN di kawasan utara ada tak cawangan.Sekiranya ada tolong beritahu saya.sbb saya berminat dgn mesin jahit lurus berjenama JUKI dan BROTHERS.
 
 
#553 Norajra Wahab 2014-01-17 19:41
Sy nk tny ada tk jual mesin jht tepi baru yg murah atau yg 2nd hand tp masih elok..blh bg quotation tk?
 
 
#552 Nozie Nur Faiqah 2014-01-07 21:17
Quoting Nozie Nur Faiqah:
Saya berminat nak beli mesin jahit industri dengan mesin jahit lurus. Boleh tak emel kat saya pamphlet senarai harga mesin berlainan brand dan jenis tq


nozienurfaiqahm ohdrashid@rocke tmail.com
 
 
#551 Nozie Nur Faiqah 2014-01-07 21:16
Saya berminat nak beli mesin jahit industri dengan mesin jahit lurus. Boleh tak emel kat saya pamphlet senarai harga mesin berlainan brand dan jenis tq
 
 
#550 Rosmawati 2014-01-03 20:37
boleh tak sy nk trade in mesin jahit tepi 4 benang jenama typical. sy nk tukar dgn brother3034d
 
 
#549 norhayati 2013-12-30 09:31
Quoting Noor Othman:
LSN ada x jual darning plate utk mesin toyota SP10...


bobbin yg free tu blh tak org lain tolong amik kan ?
 
 
#548 Noor Othman 2013-12-30 02:18
LSN ada x jual darning plate utk mesin toyota SP10...

 
 
#547 Rosmawati Marzuki 2013-12-16 10:04
hi..
boley emailkan saya quotation untuk mesin jahit berikut :-

1. mesin jahit sulam brother NV900
2 mesin jahit tepi Juki model MO-6504s
3. mesin jahit juki high speed sewing machine heavy duty model - DDL-8100e..

as soon as possible yer...TQ
 
 
#546 Qeenaz 2013-12-13 11:00
saya baru beli mesin juki industri bulan 10 hari tu. sejak akhir2 ni selalu benang serabut di bawah...saya telah rujuk video yang diberikan tetapi masih tidak berjaya. boleh saya dapatkan bantuan dari pihak LSN.
 
 
#545 rozinah abdul rahman 2013-11-13 11:28
Maaf, pertanyaan saya boleh tak saya nak dapatkan quotation untuk mesin jahit brothers 3034d ni secepat mungkin. tolong hantar ke email saya rozinah_rahman@ yahoo.com

Terima kaseh.
 
 
#544 rozinah abdul rahman 2013-11-13 11:27
boleh tak saya nak dapatkan quotation untuk mesin jahit brothers 3034d ni secepat mungkin. tolong hantar ke email saya.

Terima kaseh.